TUNING WEB SOFTWARE - ALL FUNCTIONS AVAIABLES

Select language - Choisir la langue - Seleziona lingua - Sprache auswählen - Selecteaza limba - 选择语言

X-PACE ALL IN INCLUSIVE

Η πλατφόρμα X-PACE σας προσφέρει τα καλύτερα, με εμάς πληρώνετε όταν και μόνο για ό,τι χρειάζεστε, σας δίνουμε τη δυνατότητα να έχετε τις λειτουργίες πολλών λογισμικού χωρίς να χρειάζεται να τα αγοράζετε και να τα συντηρείτε ετησίως. Το σύστημά μας είναι ενημερωμένο για το τρέχον έτος με τα πιο σύγχρονα, σπάνια και ακριβά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 245 μάρκες, όπως αυτοκίνητα, σκούτερ, μοτοσικλέτες, τετράτροχα, τρακτέρ, οχήματα εργασίας, τζετ σκι, έλκηθρα, φορτηγά και αυτοκίνητα. Όλες οι λειτουργίες που θα βρείτε στο X-PACE:

GPF & DPF

Η υπηρεσία GPF και DPF σάς επιτρέπει να αφαιρείτε ηλεκτρονικά το "Φίλτρο σωματιδίων ντίζελ" στους κινητήρες ντίζελ και το "Φίλτρο σωματιδίων βενζίνης" στους βενζινοκινητήρες με άμεσο ψεκασμό. Η υπηρεσία είναι πολύ χρήσιμη όταν μια μονάδα ελέγχου κατεδάφισης είναι προσαρμοσμένη σε ένα ελαφρώς διαφορετικό αυτοκίνητο, συμβαίνει συχνά το αυτοκίνητο στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί η μονάδα ελέγχου να μην έχει φίλτρο σωματιδίων. Ωστόσο, είναι χρήσιμο να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, επειδή η μονάδα ελέγχου δεν μπορούσε να διαχειριστεί σωστά τον κινητήρα, στέλνοντας το αυτοκίνητο σε ανάκτηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη δυνατότητα για να μην επισκευάσει το DPF ή το GPF, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αφαίρεση του φίλτρου σωματιδίων ντίζελ. Στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, η πλήρης αφαίρεση του φίλτρου σωματιδίων είναι παράνομη, αυτό οδηγεί σε πρόστιμα, υποχρέωση επαναφοράς και απόσυρση του βιβλιαρίου. Σε ορισμένες μη ευρωπαϊκές χώρες, η αφαίρεση του φίλτρου σωματιδίων δεν είναι παράνομη. Επομένως, η X-PACE δεν είναι υπεύθυνη για τις ενέργειες των πελατών της και οι πελάτες της καλούνται να τη χρησιμοποιήσουν σωστά, ακόμη και σε χώρες όπου δεν θα ήταν παράνομο σε σχέση με το περιβάλλον.

Vmax OFF

Όλα τα ECU αυτοκινήτου είναι προγραμματισμένα να μην υπερβαίνουν τη μέγιστη ταχύτητα, με αυτήν τη λειτουργία είναι δυνατό να αφαιρέσετε το μπλοκ έτσι ώστε το αυτοκίνητο να φτάσει σε υψηλότερη ταχύτητα. Αυτή η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αξεσουάρ σε μια πιθανή χαρτογράφηση κατηγορίας σταδίου 2 και σταδίου 3. Η υπηρεσία μπορεί να είναι χρήσιμη για να μην πληρώνετε για την αποδέσμευση από την αντιπροσωπεία και να έχετε έκπτωση στην εξοικονόμηση πόρων.

DTC OFF

Η υπηρεσία DTC OFF σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε οριστικά τη λίστα σφαλμάτων που προέρχονται από τη μονάδα ελέγχου κινητήρα, δηλαδή όλα τα σφάλματα κατηγορίας P0xxx. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται όταν μια μονάδα ελέγχου που χρησιμοποιείται για κατεδάφιση είναι προσαρμοσμένη σε μηχάνημα που δεν είναι πλήρως συμβατό, αυτό σας επιτρέπει όχι μόνο να μην βλέπετε πλέον σφάλματα στη διάγνωση αλλά και να σβήνετε τα φώτα και τα μηνύματα στο χιλιομετρητή. Προσέξτε, χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργία δεν θα είναι πλέον δυνατή η διάγνωση μελλοντικών προβλημάτων που καταγράφονται από την ECU, θα χρειαστεί να κάνετε διάγνωση άλλων σχετικών ECU για να δείτε τυχόν σφάλματα ή να βασιστείτε στις γνώσεις εγχειριδίου και ελέγχου του αυτοκινήτου.

Start & Stop OFF

Η Έναρξη & Το Stop OFF σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε τη λειτουργία αυτόματου τερματισμού λειτουργίας του οχήματος όταν σταματά. Η Έναρξη & Stop OFF, όταν ένα όχημα σταματά για διάφορους λόγους, όπως στάση, φανάρι ή ουρά, το όχημα μπαίνει σε κατάσταση αναμονής ή το όχημα παραμένει αναμμένο και ο κινητήρας σβηστός, όταν ο οδηγός πατήσει ξανά το γκάζι το όχημα επανεκκινείται αυτόματα. Δυστυχώς, αυτή η λειτουργία είναι η αιτία πολλών αστοχιών και ζημιών, επιπλέον οι πελάτες που θέλουν μεγαλύτερη ανάκτηση από στάση, πρέπει να απενεργοποιήσουν το Start & Stop OFF γιατί η φάση της απενεργοποίησης και επανεκκίνησης του αυτοκινήτου προκαλεί καθυστέρηση στους χρόνους επιτάχυνσης. Η λειτουργία είναι επίσης χρήσιμη όταν προσαρμόζετε ένα παλιό ECU από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο που δεν έχει το Start & Διακοπή ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Hard Rev CUT

Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε τον ηλεκτρονικό περιοριστή στροφών σε αυτοκίνητα βενζίνης από τη μονάδα ελέγχου. Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, ο κινητήρας θα μπορέσει να υπερβεί τον αριθμό των RPMx1000 που περιορίζει ο κατασκευαστής, αυτό συνεπάγεται τροποποιήσεις στον σωλήνα εξάτμισης που πρέπει να είναι απαλλαγμένος από τον καταλύτη ή το φίλτρο σωματιδίων, επιπλέον εάν χρησιμοποιηθεί με υπερβολικό τρόπο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές βλάβη. Αυτός ο τύπος τροποποίησης αποθαρρύνεται ιδιαίτερα, χρησιμοποιείται συνήθως για τη λήψη εφέ όπως "Φλόγα από τον σωλήνα εξάτμισης" "Καπνός". Το αυτοκίνητο που έχει τροποποιηθεί με αυτήν την εφαρμογή δεν μπορεί να κυκλοφορήσει σε χώρες όπου ισχύουν σχετικοί κανονισμοί, χρησιμοποιήστε μόνο για χρήση σε εκθέσεις.

Popcorn

Η ίδια υπηρεσία με το Hard rev CUT εφαρμόζεται στους κινητήρες ντίζελ.

Pop & Bang or Burbles

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να αποκτήσετε "φυσαλίδες τριξίματος" και πιο ελεγχόμενη φλόγα από το Hard rev Cut και το Popcorn. Η έκρηξη επιτυγχάνεται όταν αφήσετε το πεντάλ του γκαζιού, καθυστερώντας ουσιαστικά την εκκίνηση (μειώνεται η ροπή) που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιβραδύνει κανονικά με το φρενάρισμα του κινητήρα και στη συνέχεια οι αναλογίες αέρα και καυσίμου εξισορροπούνται. Η επίδραση του θορύβου αυξάνεται εάν ο σωλήνας εξάτμισης είναι πιο ζεστός ή είναι απαραίτητο να ζητήσετε μέσω της συνομιλίας με τον μηχανικό, αφού ζητήσετε και πληρώσετε για το σέρβις, να δώσει περισσότερο καύσιμο και να μειώσει ακόμη περισσότερο τη ροπή. Αυτός ο τύπος τροποποίησης δεν αυξάνει καμία απόδοση, αλλά αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου και μπορεί να μην περάσει το MOT. Για να αποκτήσετε το Pop & Bang είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τον καταλύτη ή να τον αντικαταστήσετε με έναν τύπου Sport.

Pop & Bang Sport Button

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να λαμβάνετε τα "Popping bubbles" μόνο όταν ο οδηγός μεταβεί στη λειτουργία σπορ, μέσω του κατάλληλου κουμπιού ή πίνακα ελέγχου που παρέχεται από τον κατασκευαστή. Αυτή η λειτουργία συνιστάται ιδιαίτερα για όσους μπορούν, καθώς μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο σε δύο λειτουργίες.

Exhaust Flaps

Τα αυτοκίνητα με σπορ λειτουργία έχουν συνήθως τις βαλβίδες εξαγωγής μερικώς ανοιχτές για πιο ελεγχόμενο θόρυβο. Με αυτήν τη λειτουργία, οι βαλβίδες ανοίγουν 100% όταν ο οδηγός μεταβαίνει στη λειτουργία Sport.

DSG Farts

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να λαμβάνετε "Popping Bubbles" όταν ο οδηγός αλλάζει ταχύτητα.

Decat (CAT OFF)

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να σβήσετε την προειδοποιητική λυχνία του καταλυτικού μετατροπέα από τον πίνακα οργάνων. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη κατά την εκ των υστέρων τοποθέτηση μιας χρησιμοποιημένης ECU που δεν υποστηρίζει χειρισμό με τον καταλύτη.

EGR OFF(FAP)

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να εξαλείψετε ηλεκτρονικά τη λειτουργία της βαλβίδας EGR. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη όταν προσαρμόζετε μια χρησιμοποιημένη ECU σε ένα αυτοκίνητο ή όταν βελτιώνετε την απόδοση όσον αφορά την ταχύτητα. Τεχνικά, με αυτήν την τροποποίηση, ο κινητήρας λειτουργεί καλύτερα επειδή οι αγωγοί εισαγωγής δεν βουλώνουν και αυτό επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης που προκαλείται από την καταπόνηση του κινητήρα, γεγονός που σας επιτρέπει να αποκτήσετε περισσότερο σημείο εκκίνησης και μεγαλύτερη ισχύ. Αυτός ο τύπος τροποποίησης, ακόμα κι αν αφενός μειώνει την κατανάλωση και θεωρητικά είναι πιο ωφέλιμος για το περιβάλλον και την κατανάλωση αφετέρου, στις ευρωπαϊκές χώρες η αφαίρεση της λειτουργίας EGR εάν υπάρχει είναι παράνομη επειδή ο κινητήρας εκπέμπει περισσότερα οξείδια του αζώτου. περιβάλλον, επομένως στην πράξη το ισοζύγιο ρύπανσης είναι βαρύτερο με την εξάλειψη του EGR. Σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή σε αυτή τη λειτουργία και να τη χρησιμοποιείτε μόνο σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα σας.

Power ON Driving Mode (Sport button)

Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται όταν ο οδηγός θέλει να ενισχύσει τον χάρτη μόνο στη λειτουργία Sport. Στα σπορ αυτοκίνητα όπου υπάρχει κουμπί ή επιλογέας που σας επιτρέπει να αλλάξετε τον τρόπο οδήγησης του αυτοκινήτου (ECO - NORMAL - SPORT) τον οδηγό καθώς και να χαρτογραφήσετε ολόκληρη τη μονάδα ελέγχου και στις τρεις λειτουργίες, με αυτή τη λειτουργία η μονάδα ελέγχου είναι αντιστοιχίζεται μόνο κατά την ενεργοποίηση της λειτουργίας Sport και την επιστροφή στην αρχή των άλλων.

Sport Display

Η λειτουργία Sport Display ισχύει για το Stage 1

SCR (ADBlue OFF)

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε ηλεκτρονικά τη λειτουργία ADBlue. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη λειτουργία μόνο για να προσαρμόσετε μια χρησιμοποιημένη ECU από ένα αυτοκίνητο με ADBlue σε μια που δεν έχει.

E85 Flex-Fuel

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη μονάδα ελέγχου κινητήρα βενζίνης για τη διαχείριση του E85. Η αιθανόλη ή E85 είναι ένα πράσινο καύσιμο, είναι επίσης φθηνότερο από τη βενζίνη, περιέχει τουλάχιστον 85% αιθανόλη και 15% βενζίνη, η αιθανόλη που είναι χημικά πλούσια σε οξυγόνο κάνει το αυτοκίνητο πιο αποδοτικό και οι θερμοκρασίες καύσης είναι χαμηλότερες, οι υδρατμοί που παράγονται στο ο σωλήνας της εξάτμισης απορροφά άνθρακα και άζωτο, μειώνοντας δραστικά την ατμοσφαιρική ρύπανση. Η αιθανόλη μπορεί να βρεθεί σε εξοπλισμένους διανομείς σε μέση τιμή από 0,70 € έως 1,00 € lt, ανταγωνιστική (εξευγενισμένη) αιθανόλη γνωστή ως NOx με αυτήν την τροποποίηση εδώ, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, εκτιμάται ότι το αυτοκίνητο αποκτά ένα επιπλέον περίπου 30% της αποτελεσματικής ισχύος, βρίσκεται σε βαρέλια 25 λίτρων ή περισσότερο με πολύ υψηλότερο κόστος. Δείτε ΕΔΩ.

Cylinder On Demand OFF

Σύγχρονα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με Cylinder On Demand πρακτικά με μέση ταχύτητα, τουλάχιστον 2 κύλινδροι απενεργοποιούνται αυτόματα, αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο διατηρεί μια μέση ταχύτητα. Οι κύλινδροι θα αρχίσουν να λειτουργούν μόλις σταματήσει το αυτοκίνητο, το Start & Το Stop σταματά τη ροή του καυσίμου σε όλους τους κυλίνδρους και το εγχέει εκ νέου σε όλους τους κυλίνδρους ενεργοποιώντας τους ξανά. Επομένως, αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, να αφήσετε όλους τους κυλίνδρους ενεργούς και να φτάσετε σε υψηλές ταχύτητες.

Launch Control

Έλεγχος εκκίνησης είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στη μονάδα ελέγχου να διαχειρίζεται αυτόνομα, μέσω της αυτόματης ρύθμισης των παραμέτρων, τη σωστή εκκίνηση ή τη σωστή εκκίνηση σε υψηλή ταχύτητα. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις μοτοσυκλέτες MotoGP, στη γραμμή εκκίνησης οι αναβάτες πρέπει να ξεκινούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από στάση, ο αναβάτης πρέπει να διαχειρίζεται σωστά το γκάζι και τον συμπλέκτη για να αποφύγει την κίνηση της μοτοσυκλέτας (ακόμα και αν αυτό περιορίζεται από το στεγνό ο συμπλέκτης που χρησιμοποιείται στο MotoGP και η δυναμική θέση που καταλαμβάνουν οι αναβάτες). Το Launch Control επιτρέπει στο ποδήλατο να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα από στάση, απλά επιταχύνοντας, η μονάδα ελέγχου θα διαχειριστεί αυτόματα τα πάντα. Η λειτουργία εφαρμόζεται επίσης σε αυτοκίνητα που θέλουν γρήγορη και τέλεια εκκίνηση με αυτόματη διαχείριση.

Cold Start OFF

Αυτή η λειτουργία απενεργοποιεί τη λειτουργία διαχείρισης ψυχρής εκκίνησης. Αυτή η λειτουργία διακόπτει τη λειτουργία της εξαρτημένης/βοηθητικής αντλίας αέρα κατά την εκκίνηση επειδή προκαλεί έναν ενοχλητικό θόρυβο μέχρι ο κινητήρας να φτάσει στην απαραίτητη θερμοκρασία. Αυτή η λειτουργία βελτιστοποιεί την ηχορύπανση, η βοηθητική αντλία ενεργοποιείται εκ νέου κατά την οδήγηση και συνεχίζει να λειτουργεί εάν είναι απαραίτητο μετά την απενεργοποίηση του οχήματος. Η ECU χρησιμοποιεί τη βοηθητική αντλία για να περάσει το ψυκτικό υγρό, για να αποφύγει την υπερθέρμανση του υπερσυμπιεστή που ελέγχεται από μόνη της, επομένως η αντλία απενεργοποιείται μόνο κατά την εκκίνηση για αποφυγή υπερβολικού θορύβου, αλλά παραμένει σε λειτουργία για να προστατεύει τον υπερσυμπιεστή και τον κινητήρα κατά τη διάρκεια και μετά την πορεία .

Swirl Flaps OFF

Αυτή η λειτουργία απενεργοποιεί τη λειτουργία των βαλβίδων πεταλούδας Swirl ή Flaps (ονομάζονται επίσης βαλβίδες στροβιλισμού) που είναι τοποθετημένες σε πολλά οχήματα στην πολλαπλή εισαγωγής για τη διαχείριση του μείγματος αέρα-καυσίμου σύμφωνα με τις στροφές του κινητήρα, δυστυχώς όμως τείνουν να επικαλύπτονται με μια ανθρακική ουσία που προκαλείται από την επανεισαγωγή των καυσαερίων στη βαλβίδα EGR. Αυτές οι βαλβίδες που επικαλύπτονται, σε κάποιο σημείο λόγω των υπερβολικών υπολειμμάτων που θρυμματίζονται και εναποτίθενται μέσα στην πολλαπλή εισαγωγής, αρχίζουν να λειτουργούν άσχημα, αυτό συνεπάγεται επιπλοκές που μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε σπάσιμο των βαλβίδων και άλλων εξαρτημάτων στις πιο σοβαρές περιπτώσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι με την απενεργοποίηση της βαλβίδας EGR δεν προκύπτει το πρόβλημα της επανεισαγωγής του GAS στον αγωγό, ωστόσο, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε βλάβη, συνιστούμε την ηλεκτρονική απενεργοποίηση των βαλβίδων Swirl/Flaps.

Vmax 30

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να μην υπερβαίνει τα 30 Km ανά ώρα. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη για αυτοκίνητα αντιπροσωπείας (καινούργια και μεταχειρισμένα) από Test-Drives, ενοικιάσεις, αυτοκίνητα σχολής οδήγησης, αυτοκίνητα για ηλικιωμένους, αυτοκίνητα όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διατήρηση χαμηλής ταχύτητας, εμένα πολλές άλλες εφαρμογές.

Hot Start FIX

Σε ορισμένα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα VAG, με την πάροδο του χρόνου τυχαίνει να υπάρχουν προβλήματα με την εκκίνηση. Ο οδηγός πρέπει να προσπαθήσει να εκκινήσει τον κινητήρα πολλές φορές για να ξεκινήσει το όχημα, αυτό προκαλεί φθορά για μεγάλο χρονικό διάστημα και επίσης αποφορτίζεται η μπαταρία. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να λύσετε μόνιμα αυτό το πρόβλημα, το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει με την πρώτη προσπάθεια.

Octane adaptation

Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στον κινητήρα να χειρίζεται καύσιμο υψηλότερων οκτανίων. Οι παλαιότεροι κινητήρες δεν μπορούν να χειριστούν καύσιμο υψηλότερου οκτανίου, ή μάλλον μπορούν να το χρησιμοποιήσουν αλλά με καταστροφικές συνέπειες όπως το τρύπημα του κυλίνδρου. Χάρη σε αυτή τη βελτίωση, με τη διαχείριση των παραμέτρων της μονάδας ελέγχου, η φάση καύσης τροποποιείται επειδή ένα καύσιμο με υψηλότερα οκτάνια και περισσότερο εκρηκτικό και κατά συνέπεια κατά τη φάση πίεσης, εάν δεν διαχειριστεί, μπορεί να αναφλεγεί χωρίς τη χρήση μπουζί, προκαλώντας ζημιά στο το έμβολο και την κυλινδροκεφαλή. Με τη σωστή διαχείριση της προώθησης ανάφλεξης, μπορούμε να επιτρέψουμε στα παλαιότερα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν καλύτερα, πιο ισχυρά καύσιμα και να μειώσουν την κατανάλωση.