TUNING WEB SOFTWARE - ALL FUNCTIONS AVAIABLES

Select language - Choisir la langue - Επιλέξτε γλώσσα - Sprache auswählen - Seleziona lingua - 选择语言

X-PACE ALL INCLUSIVE

Platforma X-PACE iti ofera ce este mai bun, la noi platesti cand si doar pentru ce ai nevoie, iti oferim posibilitatea de a avea functiile mai multor software fara a fi nevoie sa le cumperi si sa le intretii anual. Sistemul nostru este actualizat la anul în curs cu cele mai moderne, rare și scumpe vehicule, inclusiv peste 245 de mărci inclusiv mașini, scutere, motociclete, quad-uri, tractoare, vehicule de lucru, jet-ski-uri, sănii, camioane și mașini articulate. Toate funcțiile pe care le veți găsi pe X-PACE:

GPF & DPF

Serviciul GPF și DPF vă permite să îndepărtați electronic „filtrul de particule diesel” la motoarele diesel și „filtrul de particule pe benzină” la motoarele pe benzină cu injecție directă. Serviciul este foarte util atunci când o unitate de control al demolării este adaptată la o mașină puțin diferită, se întâmplă adesea ca mașina pe care urmează să fie montată unitatea de comandă să nu aibă filtru de particule.Este totuși util să dezactivați funcția, deoarece unitatea de control nu a putut gestiona corect motorul, trimițând mașina în recuperare. În unele cazuri, cineva folosește această funcție pentru a nu repara DPF sau GPF, ceea ce duce la îndepărtarea completă a filtrului de particule diesel. În reglementările europene, îndepărtarea completă a filtrului de particule este ilegală, aceasta duce la amenzi, obligația de refacere și retragere a carnetului. În unele țări non-europene, îndepărtarea filtrului de particule nu este ilegală. Prin urmare, X-PACE nu este responsabil pentru acțiunile clienților săi, iar clienții săi sunt invitați să-l folosească corect, chiar și în țările în care nu ar fi ilegal în ceea ce privește mediul.

Vmax OFF

Toate ECU-urile auto sunt programate să nu depășească o viteză MAX, cu această funcție este posibilă îndepărtarea blocului astfel încât mașina să atingă o viteză mai mare. Această funcție poate fi folosită ca accesoriu la o posibilă mapare a categoriilor de Etapa 2 și Etapa 3. Serviciul poate fi util pentru a nu plăti eliberarea de la reprezentanță și pentru a avea o reducere la economii.

DTC OFF

Serviciul DTC OFF vă permite să eliminați definitiv lista de erori care provin de la unitatea de comandă a motorului, adică toate erorile din categoria P0xxx. Această funcție este utilizată atunci când o unitate de comandă folosită pentru demolare este adaptată la o mașină care nu este pe deplin compatibilă, acest lucru vă permite nu numai să nu mai vedeți erori la diagnoză, ci și să stingeți luminile aprinse și mesajele de pe contorul de parcurs. Atenție, folosind această funcție nu va mai fi posibilă diagnosticarea problemelor viitoare înregistrate de ECU, va fi necesar să diagnosticați alte ECU-uri aferente pentru a vedea eventualele erori sau să vă bazați pe manualul și cunoștințele de control ale mașinii.

Start & Stop OFF

Start & Stop OFF vă permite să eliminați funcția de oprire automată a vehiculului când se oprește. Start & Oprire, când un vehicul se oprește din diverse motive, inclusiv o oprire, un semafor sau o coadă, vehiculul intră în stand-by sau vehiculul rămâne pornit și motorul oprit, când șoferul apasă din nou pe accelerație, vehiculul repornește automat. Din păcate, această funcție este cauza multor defecțiuni și daune, în plus clienții care doresc o recuperare mai mare de la oprire, trebuie să dezactiveze Start & Opriți pentru că faza de oprire și repornire a mașinii provoacă o întârziere a timpilor de accelerare. Funcția este utilă și atunci când se adaptează un ECU vechi de la o mașină la alta care nu are Start & Opriți.

Hard Rev CUT

Serviciul vă permite să eliminați limitatorul electronic de turație al mașinilor pe benzină din unitatea de control. Folosind această funcție motorul va putea depăși numărul de RPMx1000 limitat de producător, aceasta implicând modificări ale țevii de eșapament care trebuie să fie lipsite de catalizator sau filtru de particule, în plus, dacă este utilizat într-un mod exagerat, poate duce la deteriora. Acest tip de modificare este foarte descurajat, de obicei este folosit pentru a obține efecte precum „Flacăra din țeava de eșapament” „Fum”. Mașina modificată cu această aplicație nu poate circula în țările în care sunt în vigoare reglementări în materie, folosiți doar pentru utilizare de tip show.

Popcorn

Același serviciu ca și Hard rev CUT aplicat motoarelor diesel.

Pop & Bang or Burbles

Această funcție vă permite să obțineți "bule trosnitoare" și o flacără mai controlată decât Hard Rev Cut și Popcorn. Detonația se obține la eliberarea pedalei de accelerație, întârziind practic pornirea (se reduce cuplul) ceea ce permite mașinii să încetinească normal cu frânarea de motor, apoi se echilibrează rapoartele aer și combustibil. Efectul zgomotului crește dacă țeava de eșapament este mai fierbinte, sau este necesar să se solicite prin chat cu inginerul, după ce ai solicitat și achitat serviciul, să dea mai mult combustibil și să reducă și mai mult cuplul. Acest tip de modificare nu mărește nicio performanță, dar crește consumul de combustibil și este posibil să nu treacă ITP. Pentru a obține Pop & Bang este necesar să scoateți catalizatorul sau să îl înlocuiți cu unul de tip Sport.

Pop & Bang Sport Button

Această funcție vă permite să obțineți "Popping bubbles" doar atunci când șoferul trece în modul sport, prin intermediul butonului corespunzător sau al panoului de control furnizat de producător. Această caracteristică este foarte recomandată celor care pot, deoarece poate conduce mașina în două moduri.

Exhaust Flaps

Mașinile cu modul sport au de obicei supapele de evacuare parțial deschise pentru a obține un zgomot mai controlat. Cu această funcție, supapele sunt deschise 100% atunci când șoferul trece în modul Sport.

DSG Farts

Această caracteristică vă permite să obțineți „Bubbles Pop” atunci când șoferul schimbă viteza.

Decat (CAT OFF)

Această funcție vă permite să opriți lampa de avertizare a convertizorului catalitic de pe tabloul de bord. Această funcție este utilă atunci când se montează un ECU uzat care nu acceptă manipularea cu catalizator.

EGR OFF(FAP)

Această funcție vă permite să eliminați electronic funcția supapei EGR. Această funcție este utilă atunci când se adaptează un ECU uzat pe o mașină sau când se realizează o îmbunătățire a performanței în ceea ce privește viteza. Din punct de vedere tehnic, cu această modificare, motorul funcționează mai bine deoarece canalele de admisie nu se înfundă și acest lucru permite o reducere a consumului cauzată de stresul motorului, ceea ce vă permite să obțineți mai mult punct de pornire și o putere mai mare. Acest tip de modificare, chiar dacă pe de o parte reduce consumul și teoretic mai benefic pentru mediu și consum, pe de altă parte, în țările europene eliminarea funcției EGR dacă este prezentă este ilegală deoarece motorul emite mai mulți oxizi de azot în mediu, prin urmare în practică echilibrul de poluare este mai greu odată cu eliminarea EGR. Vă recomandăm să acordați atenție acestei funcții și să o utilizați numai în conformitate cu reglementările în vigoare în țara dvs.

Power ON Driving Mode (Sport button)

Această funcție este utilizată atunci când șoferul dorește să sporească harta numai în modul Sport. În mașinile sport în care există un buton sau selector care vă permite să schimbați modul de deplasare al mașinii (ECO - NORMAL - SPORT) șoferului precum și maparea întregii unități de control în toate cele trei moduri, cu această funcție unitatea de control este mapat doar la activarea modului Sport și la revenirea la origini în celelalte.

Sport Display

Modul de afișare sport se aplică etapei 1

SCR (ADBlue OFF)

Această funcție vă permite să dezactivați electronic funcția ADBlue. Vă recomandăm să utilizați această funcție numai pentru a adapta un ECU uzat de la o mașină cu ADBlue la una care nu.

E85 Flex-Fuel

Această funcție vă permite să activați unitatea de control al motorului pe benzină să gestioneze E85. Etanolul sau E85 este un combustibil verde este și mai ieftin decât benzina, acesta conține cel puțin 85% etanol și 15% benzină, etanolul fiind bogat chimic în oxigen face mașina mai performantă și temperaturile de ardere sunt mai scăzute, vaporii de apă produși în țeava de evacuare absoarbe carbonul și azotul, reducând drastic poluarea aerului. Etanolul poate fi găsit în dozatoarele echipate la un preț mediu de 0,70 EUR până la 1,00 EUR lt, etanol concurent (rafinat) cunoscut sub numele de NOx cu această modificare aici, poate fi folosit și se estimează că mașina achiziționează un plus de aproximativ 30% din puterea efectivă, se găsește în bidoane de 25 de litri sau mai mult la costuri mult mai mari. Vezi AICI.

Cylinder On Demand OFF

Mașinile moderne echipate cu Cylinder On Demand practic la o viteză medie, cel puțin 2 cilindri sunt dezactivați automat, asta implicând mașina să mențină o viteză medie. Cilindrii vor începe să funcționeze odată ce mașina se oprește, Start & Stop oprește fluxul de combustibil către toți cilindrii și îl reinjectează în toți cilindrii reactivându-i. Prin urmare, această funcție vă permite să dezactivați această funcție, să lăsați toți cilindrii activi și să atingeți viteze mari.

Launch Control

Launch Control este o funcție care permite unității de control să gestioneze în mod autonom, prin reglarea automată a parametrilor, lansarea corectă sau pornirea corectă la viteză mare. Să luăm ca exemplu motocicletele MotoGP, la linia de start pilotii trebuie să pornească cât mai repede posibil din oprire, pilotul trebuie să gestioneze corect accelerația și ambreiajul pentru a evita ca bicicleta să se ridice (chiar dacă acest lucru este conținut de uscat). ambreiajul folosit în MotoGP și poziția dinamică asumată de piloți). Launch Control permite bicicletei să pornească cât mai repede posibil din oprire prin simpla accelerare, unitatea de control va gestiona automat totul. Funcția se aplică și mașinilor care doresc o pornire rapidă și perfectă gestionată automat.

Cold Start OFF

Această funcție dezactivează funcția de gestionare a pornirii la rece. Aceasta functie intrerupe functionarea pompei de aer slave/auxiliar in timpul pornirii deoarece produce un zgomot deranjant pana cand motorul ajunge la temperatura necesara. Această funcție optimizează poluarea fonică, pompa auxiliară este reactivată în timpul mersului și continuă să funcționeze dacă este necesar după oprirea vehiculului. ECU folosește pompa auxiliară pentru a trece lichidul de răcire, pentru a evita supraîncălzirea turbocompresorului testat de la sine, prin urmare pompa este dezactivată doar la pornire pentru a evita zgomotul excesiv, dar rămâne în funcțiune pentru a proteja turbocompresorul și motorul în timpul și după marș. .

Swirl Flaps OFF

Această funcție dezactivează funcția supapelor fluture Swirl sau Flaps (numite și supape turbionare) montate pe multe vehicule în galeria de admisie pentru a gestiona amestecul aer-combustibil în funcție de rotația motorului, din păcate, totuși, acestea tind să se încrustă cu o substanță carbonică cauzată de reintroducerea gazelor de eșapament în supapa EGR. Aceste supape încrustate, la un moment dat din cauza excesului de reziduuri care se sparg și se depun în interiorul galeriei de admisie, încep să funcționeze prost, aceasta implicând complicații care pot duce și la spargerea supapelor și a altor piese în cazurile cele mai grave. Unii susțin că prin dezactivarea supapei EGR nu se pune problema reintroducerii GAZ în conductă, însă, pentru a preveni orice deteriorare, recomandăm dezactivarea electronică a supapelor Swirl/Flaps.

Vmax 30

Această funcție permite mașinii să nu depășească 30 km pe oră. Această funcție este foarte utilă pentru mașinile dealerelor (noi și folosite) de la Test-Drive, închirieri, mașini școli de șoferi, mașini pentru vârstnici, mașini ale celor care au probleme la menținerea unei viteze reduse, mie multe alte aplicații.

Hot Start FIX

În unele mașini VAG diesel, de-a lungul timpului se întâmplă să aibă probleme cu pornirea. Șoferul trebuie să încerce să pornească motorul de mai multe ori pentru ca vehiculul să pornească, acest lucru provoacă deteriorarea pe termen lung și, de asemenea, bateria este descărcată. Această funcție vă permite să rezolvați permanent această problemă, mașina va porni la prima încercare.

Octane adaptation

Această caracteristică permite motorului să gestioneze combustibil cu octanism mai mare. Motoarele mai vechi nu pot face față combustibilului cu octan mai mare, sau mai degrabă îl pot folosi, dar cu consecințe catastrofale, cum ar fi perforarea cilindrului. Datorită acestei îmbunătățiri, prin gestionarea parametrilor unității de comandă, faza de ardere este modificată deoarece un combustibil cu octani mai mari și mai detonanți și în consecință în faza de presiune dacă nu este gestionat s-ar putea aprinde fără utilizarea bujiei, creând deteriorarea pistonul și chiulasa. Gestionând corect avansul la aprindere, putem permite mașinilor mai vechi să utilizeze combustibili mai buni și mai puternici și să reducă consumul.